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Marking – additional information 

 
- Only for indoor use 
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2019 ETICS 

Plenary Meeting 

Question 

 

 

Is it relevant to require additional marking “Only for indoor use” for all ordinary luminaires? 

 

 

 

 

 

Decision 

 

 
No. The requirement is not required for all types of ordinary/indoor luminaires. The clause 3.3.10 applies 
only in cases, where the design of the luminaire could be mistaken for outdoor use. Marking under clause 
3.2 is mandatory for all luminaires. Marking under clause 3.3 is only required in special cases to ensure 
proper installation, use and maintenance. 

 

 

 

Explanatory notes 

 
This information is relevant for street and floodlight luminaires, where the allowable 10° C temperature 
reduction for outdoor use has been applied. 
 

 

 


